Bas ke Shah Alam

Pilihan perjalanan bas ke Shah Alam dengan CheckMyBus

swap
Dewasa
1
Kanak-kanak
0
Perjalanan berkumpulan?
Sewa bas di sini!
Cari penginapan dengan Booking.com
Tawaran terbaikJimat sehingga 70%
Pilihan yang terbanyakJutaan laluan di seluruh dunia
Mudah dan telusBandingkan tawaran dengan 1 klik
118 Sambungan bas
4 stesen bas
2 syarikat bas
Fakta Shah Alam
Malaysia
481,654
Ringgit
Anda ingin mengambil bas ke Shah Alam?
CheckMyBus membandingkan semua sambungan bas yang ada ke Shah Alam dan menunjukkan anda masa berlepas, perhentian bas yang sedia ada, semua masa perjalanan dan sudah tentu dengan harga tiket yang terbaik. Anda juga akan menemui semua maklumat tentang kemudahan yang ada di dalam bas seperti penghawa dingin, soket atau wifi.
Pada halaman ini, kami akan menunjukkan kepada anda laluan paling murah ke Shah Alam bagi hari-hari berikutnya. Anda akan menerima semua maklumat mengenai perhentian bas di Shah Alam bagi memudahkan perjalanan anda. Di samping itu, anda akan menemui laluan bas yang paling popular ke Shah Alam.
Tiada laluan anda? Dalam bar carian, kami telah mengisi Shah Alam sebagai destinasi anda. Anda hanya perlu memasukkan tempat berlepas. Jika anda ingin menaiki bas dari Shah Alam, hanya klik pada anak panah untuk menukar arah perjalanan.
Kami telah mengambil masa untuk mengisi tarikh perjalanan. Secara umum, kebanyakan orang menempah 3-7 hari sebelum perjalanan mereka. Jika anda ingin menyemak tarikh perjalanan tertentu, sila pilih hari yang bersesuaian daripada kalendar.
Anda sudah tahu bila anda ingin kembali dari Shah Alam? Semaklah perjalanan kembali anda dan pilih tarikh yang sesuai.
Adakah perjalanan anda bersama orang lain? Silih pilih jumlah penumpang dan mulakan carian anda.
Anda boleh menyusun hasil carian mengikut harga, waktu perlepasan dan masa ketibaan, serta menapis hasil carian anda untuk perhentian bas atau syarikat bas. Semua mengikut keperluan anda.
Jika ada, kami akan memaparkan maklumat tentang perkhidmatan pengangkutan lain seperti tren, carpool dan kapal terbang ke Shah Alam.
Nikmati bas anda ke Shah Alam dengan CheckMyBus!

Semua perhentian bas di Shah Alam

Stesen
Shah Alam - Batu Tiga
40150  Shah Alam (Malaysia)
Shah Alam - Bus Terminal (Seksyen 13)
Jalan Lompat Galah 13/36 , 40100 Shah Alam (Malaysia)
Shah Alam - Bus Terminal (Seksyen 17)
Jalan Jenulung 17/21 , 40200 Shah Alam (Malaysia)
Shah Alam - Stadium
Persiaran Sukan Seksyen 13, 40100 Shah Alam (Malaysia)

Soalan Lazim (FAQ) mengenai laluan bas ke Shah Alam

Bilakah bas akan bertolak ke Shah Alam?

Masa tiba di Shah Alam bergantung kepada bandar berlepas anda. Oleh itu, hanya masukkan destinasi anda dalam enjin carian kami untuk mencari masa yang tepat untuk tarikh perjalanan anda.

Adakah terdapat perkhidmatan bas terus ke Shah Alam?

Sama ada terdapat laluan terus ke Shah Alam bergantung pada tempat berlepas anda. Cuma masukkan destinasi pilihan anda di dalam enjin carian kami untuk mengetahui sama ada terdapat laluan terus ke Shah Alam. Tetapi perlu diingati bahawa jumlah laluan terus untuk sesuatu hari bergantung kepada tarikh perjalanan anda.

Apakah barangan yang boleh dibawa dalam bas ke Shah Alam?

Setiap syarikat bas mempunyai polisi yang berbeza mengenai apa yang boleh dibawa ke dalam bas untuk perjalanan ke Shah Alam. Untuk mengetahui sama ada anda boleh membawa basikal, papan luncur salji atau peralatan ski sila gunakan enjin carian kami bagi mencari bas yang sesuai untuk tarikh perjalanan pilihan anda.

Apakah kemudahan yang disediakan di dalam bas ke Shah Alam?

Kemudahan yang disediakan di dalam bas akan bergantung pada pengendali bas. Hampir semua bas mempunyai penyaman udara, soket untuk mengecas peralatan elektronik dan WiFi. Kemudahan seperti Ruang simpanan bagasi kabin dan Pengangkutan untuk bagasi selalunya percuma. Beberapa syarikat bas juga menawarkan kemudahan tambahan seperti Minuman dan Ruang simpanan basikal dengan caj tambahan. Guna fungsi carian kami untuk mendapat maklumat yang tepat tentang kemudahan di dalam bas ke Shah Alam untuk tarikh perjalanan pilihan anda.

Terokai destinasi lain dengan bas

Maklumat perjalanan Shah Alam

Pengangkutan
Pilihan pengangkutan awam Shah Alam
Tiket bas tempatan sehalaRM 3.40
Pas bulananRM 95.00
Gunakan teksi atau kereta
Teksi jarak dekatRM 3.75
Teksi jarak pertengahanRM 5.25
Teksi jarak jauhRM 10.50
PetrolRM 1.83
Makan dan minum
Di restoran atau kafe
Hidangan murahRM 9.00
Hidangan 3-course menuRM 20.00
Cappuccino kecilRM 9.18
Satu bir draf besarRM 10.00
Beli dari pasar raya dan masak sendiri
Hidangan vegetarianRM 6.68
Hidangan dagingRM 8.65
Botol airRM 2.00
Botol wain (peringkat pertengahan)RM 52.50

Laluan bas paling popular dari dan ke Shah Alam

Bandar-bandar berdekatan dengan Shah Alam: Semak lokasi perlepasan lain

Beberapa bandar berhampiran Shah Alam juga dihubungkan dengan rangkaian bas nasional atau antarabangsa. Jika anda ingin carian anda merangkumi stesen bas di sekitar Kuala Lumpur, Klang or Petaling Jaya, hanya meningkatkan lingkungan carian anda dan anda akan menemui laluan bas dan tren di kawasan itu. Anda juga akan menemui laluan bas yang menyambungkan Shah Alam kepada pengangkutan awam tempatan atau stesen bas intercity di Ampang Jaya, Puchong, Kuala Lumpur Airport dan banyak lagi. Sekiranya boleh, kami juga akan mempertimbangkan pilihan lain dalam rangkaian pengangkutan tempatan.

Bandar-bandar berdekatan dengan Shah Alam: Semak lokasi perlepasan lain

Trusted shop
Aplikasi CheckMyBus
Muat turun dengan percuma
Pergi ke stor
GPDR CheckMyBus shield

We value your privacy!

To show you the best bus deals, we collect some information about how you use CheckMyBus. We remember your anonymized details to improve our service and provide you a personalized experience.