Bagaimana CheckMyBus berfungsi

Di sini anda akan mendapat penjelasan tentang cara kami membandingkan tawaran yang kami kumpulkan daripada rakan kongsi kami
Tawaran terbaik Jimat sehingga 70%
Pilihan yang terbanyak Jutaan laluan di seluruh dunia
Mudah dan telus Bandingkan tawaran dengan 1 klik

Bagaimana kita dibandingkan?

Di sini anda akan menemui semua maklumat tentang cara laman web perbandingan kami berfungsi: Bagaimanakah kami menentukan kedudukan tawaran? Adakah tawaran lengkap? Bilakah mereka dikemas kini? Apakah hubungan kami dengan rakan syarikat bas kami? Bagaimanakah tambang dipaparkan? Dengan CheckMyBus, anda boleh melakukan perjalanan bas dengan mudah, murah dan telus!

Klasifikasi tawaran

Semua tawaran dalam senarai hasil carian kami mempunyai ciri-ciri berikut:
Cara pengangkutan: Simbol yang mewakili bas, kereta api, kereta atau kapal terbang.
Masa Berlepas dan Tiba: Masa di mana perjalanan akan bermula dan berakhir.
Harga: harga tawaran, dalam mata wang rasmi negara.
Tempoh: Berapa lama perjalanan akan berlangsung.
Syarikat pengendali: Logo syarikat yang menawarkan perjalanan ini.
Jumlah pertukaran: Bilangan pertukaran untuk perjalanan.
Stesen Berlepas dan Ketibaan: Nama stesen di mana perjalanan akan bermula dan berakhir.

Senarai hasil carian

Relevan:
Selepas menjalankan penyelidikan di halaman utama kami, pelanggan akan dialihkan ke halaman hasil carian. Di sini, tawaran yang ditemui oleh enjin carian kami akan disenaraikan mengikut urutan "Relevan". Kami mengklasifikasikan satu tawaran sebagai "lebih relevan" daripada yang lain berdasarkan beberapa faktor, termasuk harga, masa berlepas, tempoh dan bilangan perubahan.

Penapis:
Apabila tawaran "paling relevan" bukan hasil yang diingini, pelanggan boleh mengisi senarai hasil carian dengan cara berikut: mengikut Harga, Masa Berlepas, Tempoh atau mengikut Syarikat. Hasil yang ditunjukkan tidak akan berubah, tetapi ia kini akan disenaraikan dalam tertib menaik bagi nilai yang dipilih, atau dalam susunan abjad. Pelanggan kami kemudian boleh menggunakan penapis di sebelah kiri untuk menyesuaikan senarai hasil carian mengikut kehendak mereka: beberapa pilihan penapis yang tersedia ialah Kelas Tempat Duduk, Kemudahan yang disediakan di dalam bas, Kaedah Pembayaran, Stesen berlepas, Stesen ketibaan dan sebagainya.

Tawaran untuk bandar-bandar berdekatan:
Dalam kes tertentu, contohnya apabila tiada sambungan langsung ditemui, halaman carian kami akan menunjukkan tawaran tambahan lain yang bermula atau tiba di bandar berdekatan dengan lokasi yang dipilih. Ini dilakukan untuk memberikan lebih banyak pilihan kepada pelanggan.

Maklumat kualitatif tambahan:
Untuk memberikan pengguna panduan yang lebih baik melangkaui harga dan masa, kami menambahkan maklumat kualitatif pada carian.
"Keutamaan pengguna" mengenal pasti dua penyedia teratas untuk laluan dari segi kualiti proses tempahan. Kami mengukur mengikut peratusan tiket yang dihasilkan bagi setiap 100 pelawat yang dihantar melalui carian kami (kadar penukaran) kepada pembekal. Ini adalah penunjuk terkuat tentang prestasi pembekal dari segi ketepatan harga, kemudahan penggunaan, pilihan pembayaran atau perkhidmatan tambahan. Jika tersedia, Kedudukan Perjalanan boleh ditemui dalam hasil carian sebagai sebahagian daripada "Menyusun Mengikut Kaitan". Skor yang dipaparkan adalah antara 10 hingga 7. Kedudukan mengandungi maklumat kualitatif tentang kadar penukaran untuk pengalaman pengguna di peringkat penyedia, kelas tempat duduk, tempoh, masa berlepas dan harga. Matlamatnya adalah untuk memberi pengguna petunjuk tentang faedah tertinggi untuk perjalanan tertentu.

Tambang dan harga tawaran

Tambang yang dicadangkan
Tambang yang dicadangkan di laman web kami, termasuk semua cukai dan yuran, tidak dijamin dan mungkin berbeza daripada laman web syarikat di mana tempahan di buat. Memang syarikatlah yang menetapkan harga bagi setiap laluan yang dicadangkan. Harga tiket termasuk yuran pengendalian dan yuran pembayaran kad kredit (secara lalai: kad debit Visa). Bergantung pada kriteria pemilihan akhir anda (contoh kaedah pembayaran atau perkhidmatan tambahan seperti bagasi), jumlah akhir mungkin berbeza daripada harga yang ditunjukkan dalam senarai keputusan kami.

Kemaskini tawaran
Kami mengemas kini tawaran setiap jam, jadi majoriti harga yang dipaparkan sentiasa terkini. Sekiranya berlaku masalah teknikal atau pengehadan syarikat rakan kongsi kami, kemas kini terakhir untuk beberapa tambang mungkin berusia 12 jam.

Kesempurnaan tawaran
Cita-cita kami adalah untuk sentiasa menyediakan jumlah tawaran yang terbesar untuk anda. Walau bagaimanapun, mungkin atas sebab teknikal atau komersial, kami tidak boleh memaparkan semua hasil rakan kongsi kami untuk laluan tertentu.

Variasi harga
CheckMyBus komited untuk memudahkan pengguna menavigasi hasil carian. Atas sebab ini, kami mungkin menggunakan kaedah pembundaran yang paling biasa "Separuh Pusingan" di mana kami melihat faedah dalam kebolehgunaan. Ini bermakna harga 7.5 akan menjadi 8, manakala 7.4 akan menjadi 7. Harga mungkin berbeza berbanding halaman rakan kongsi disebabkan penukaran mata wang. Sekiranya kami menerima data dalam USD daripada antara muka rakan kongsi tetapi pengguna mencari dalam MYR, sisihan kecil mungkin timbul. Untuk memastikan antara muka berjalan dengan cekap atau mengikut keperluan rakan kongsi, kami menggunakan kaedah caching data terhad. Ini boleh membawa kepada sisihan harga sementara apabila rakan kongsi telah menukar harga, tetapi kemas kini berlaku pada CheckMyBus dengan kelewatan kecil (caching). Oleh itu, hanya harga di halaman rakan kongsi adalah harga yang sah semasa membeli tiket.

CheckMyBus bukanlah penjual atau pembekal

CheckMyBus beroperasi hanya sebagai enjin carian: ia menunjukkan tawaran yang tersedia, tetapi tidak mengendalikan laluan dan yang paling penting tidak menjual tiket yang dibandingkan dalam carian. Untuk semua permohonan yang berkaitan dengan pemerolehan, penghantaran dan pembayaran balik tiket, kami memohon semua pelanggan kami untuk bertanya dengan syarikat di mana anda membeli tiket tersebut.

Hubungan dengan syarikat rakan kongsi kami

Kami mempunyai kontrak dengan ramai syarikat rakan kongsi dan menerima komisen daripada mereka untuk perkhidmatan yang kami sediakan. Walau bagaimanapun, kami juga memaparkan kandungan daripada rakan kongsi di mana kami tidak menerima sebarang komisen. Dalam kedua-dua kes ini, kami tidak mengubah kadar dan tiada perbezaan harga untuk pelanggan.

Aplikasi CheckMyBus

Muat turun dengan percuma

App Store
CheckMyBus App
Tutup
GPDR CheckMyBus shield

We value your privacy!

To show you the best bus offers, we and our partners use technical, analytical, and marketing cookies to personalize the ads. We remember your anonymized details to provide a personalized experience.