Bas Sewa Malaysia

Sewa bas, bas persiaran, bas perantara atau bas mini dengan pemandu

Tawaran terbaik Jimat sehingga 70%
Pilihan yang terbanyak Jutaan laluan di seluruh dunia
Mudah dan telus Bandingkan tawaran dengan 1 klik

Sewa bas da Malaysia dengan Pemandu: Bandingkan Tawaran dan Jimat!

Proses penyewaan bas boleh menjadi rumit. Lagipun, terdapat sebilangan besar syarikat yang menawarkan harga dan perkhidmatan yang berbeza.CheckMyBus boleh mempermudahkan proses ini: Banding semua tawaran daripada syarikat bas yang berbeza da Malaysia dan jimat masa!

Syarikat Perkhidmatan Bas Sewa dan Persiaran dengan Liputan Nasional di Malaysia

Ingin melancong dengan pengangkutan peribadi dari Kuala Lumpur ke Terengganu atau dari Kuching ke Sibu - memang tiada masalah untuk syarikat penyewaan bas nasional yang besar. Terdapat juga sesetengah pembekal seperti Buselite atau Merry World yang menempatkan diri mereka di pasaran Malaysia bagi membolehkan anda mendapat setiap bas yang sesuai mengikut keperluan anda sendiri. Sama ada dengan bas persiaran mewah atau minivan, dengan tawaran daripada rakan kongsi kami dari seluruh negara, anda dan kumpulan anda akan sentiasa sampai ke destinasi dengan selamat!

Bus Elite Bus Elite
 • » Hingga 40 tempat duduk
 • » Beroperasi di seluruh negara
 • » Pertukaran Lapangan Terbang

Minta sebut harga
Merry World Holidays Merry World Holidays
 • » Sehingga 45 tempat duduk
 • » Perkhidmatan pelancongan
 • » Pertukaran Lapangan Terbang

Minta sebut harga
Bus Best Bus Best
 • » 30 - 44 tempat duduk
 • » Lawatan
 • » Pertukaran Lapangan Terbang

Minta sebut harga
Era Holidays Era Holidays
 • » Sehingga 44 tempat duduk
 • » Lawatan Pelancongan
 • » Pertukaran Lapangan Terbang

Minta sebut harga

Syarikat bas sewa di kawasan tertentu Malaysia

Selain syarikat pengendali besar dengan pelbagai lokasi di seluruh negara, terdapat juga banyak syarikat bas sewa yang menawarkan perkhidmatan mereka di kawasan tertentu sahaja. Dengan menyertakan syarikat yang terletak berhampiran tempat berlepas dalam carian anda, anda bukan sahaja dapat meningkatkan peluang anda untuk mencari perjalanan yang sesuai tetapi boleh membantu anda menjimatkan wang.

Eva Express Eva Express
 • Sarawak
 • » Sehingga 40 tempat duduk
 • » Bayaran ansuran boleh
 • » Persiaran

Minta sebut harga
Masenang Tours and Travel Masenang Tours and Travel
 • Pulau Borneo
 • » Sehingga 45 tempat duduk
 • » Pertukaran Lapangan Terbang
 • » Acara dan lawatan

Minta sebut harga
Jay C Tours Jay C Tours
 • Tanah Besar Malaysia
 • » Sewa bas dan van
 • » Pemandu pelancong
 • » Pertukaran Lapangan Terbang

Minta sebut harga

Untuk apa perkhidmatan bas sewa sangat berbaloi?

Jika anda menyewa bas anda sendiri dengan pemandu, anda sangat fleksibel. Anda boleh memutuskan sendiri tempat untuk menjemput pengembara dan tidak terikat dengan jadual waktu tetap. Perubahan spontan pada jadual perjalanan anda biasanya tidak menjadi masalah. Sebagai contoh, jika anda ingin melakukan lawatan bandar kecil di destinasi anda, anda hanya perlu memberitahu pemandu anda. Dengan rakan kongsi kami, anda akan menemui bas yang sesuai untuk keperluan anda. Sama ada lawatan berkumpulan, majlis perayaan, lawatan sekolah, trip acara atau lawatan bandar: Sila buat pertanyaan percuma dan terima tawaran tidak terikat dengan serta-merta!


Majlis Perayaan
Sewa bas untuk majlis perkahwinan,lawatan, acara dan banyak lagiLawatan rombongan
Sewa bas untuk lawatan bandar atau untuk lawatan satu hingga dua hariAcara Sukan
Sewa bas untuk acara sukan dan acara kelabPertukaran Lapangan Terbang
Sewa bas persiaran, bas perantara atau bas mini dari atau ke lapangan terbangLawatan Sekolah
Sewa bas untuk lawatan sekolah, tadika atau lawatan sambil belajar yang lain dan lainLawatan Syarikat
Sewa bas untuk lawatan ke pameran, persidangan atau untuk acara syarikat lain

Bas Sewa Malaysia: Soalan Lazim (FAQ)

Bilakah bas sewa berbaloi?

Sudah tentu anda juga boleh menempah beberapa tiket untuk perjalanan bas biasa, tetapi bas sewa menawarkan kelebihan yang jelas, terutamanya untuk kumpulan yang lebih besar. Sesiapa yang menganjurkan perjalanan berkumpulan biasanya bertanya soalan berikut: Daripada bilangan orang yang patut menyewa bas keseluruhan? Kami menganggap bahawa daripada kira-kira 30 pengembara adalah wajar mempertimbangkan perkhidmatan sewa bas. Nombor ini tidak boleh digeneralisasikan sepenuhnya; dalam sesetengah kes, perjalanan dalam bas mini atau midibus yang disewa khas boleh berbaloi untuk kurang orang. Walau apa pun, ia sentiasa berbaloi untuk dibandingkan!

Bagaimana saya boleh menyewa bas?

Di CheckMyBus, anda akan mendapat gambaran keseluruhan syarikat bas yang sedia ada. Bandingkan harga dan kemudahan setiap syarikat bas dan minta sebut harga anda. Cuma klik pada Sebut Harga dan anda akan diarahkan terus ke borang pertanyaan pengusaha, di mana anda hanya perlu memasuki tarikh perjalanan. Anda juga boleh menghantar pertanyaan anda kepada beberapa syarikat untuk mendapatkan gambaran keseluruhan mengenai syarikat bas sewa yang terbaik untuk keperluan anda. Akhirnya, hanya ada satu perkara yang perlu dilakukan: tempah perjalanan rombongan anda terus dengan syarikat bas pilihan anda.

Berapa awal saya diperlukan untuk membuat tempahan?

Walaupun beberapa bilangan syarikat bas boleh mengambil penempahan dalam jangka masa yang singkat semakin meningkat, namun kami amat mencadangkan anda merancang dan membuat tempahan seawal mungkin untuk mendapat pilihan tawaran yang besar. Dengan tempahan yang awal anda boleh mendapat harga yang lebih rendah dan anda boleh juga mengelak musim puncak.

Bolehkah saya menyewa bas tanpa pemandu?

Walaupun anda boleh menyewa bas tanpa pemandu dari beberapa pengusaha, ini secara amnya tidak digalakkan. Ia boleh bergantung pada beberapa faktor seperti berkaitan dengan insuran atau undang-undang. Oleh itu kami mengesyorkan untuk selalu menyewa sebuah bas dengan pemandu dan menikmati perjalanan anda!

Adakah semua bas sewa mempunyai tali pinggang keledar di setiap tempat duduk?

Kebanyakan kenderaan mempunyai tali pinggang keledar di setiap tempat duduk dan penggunaannya adalah wajib tidak kira jangka masa sesuatu perjalanan. Tali pinggang keledar juga perlu digunakan di dalam bas mini van atau MPV. Tidak memakai tali pinggang keledar boleh mengakibatan anda akan disaman. Pemandu bas anda harus mengingatkan anda untuk memakai tali pinggang keledar sebelum memulakan perjalanan.

Adakah bas sewa dilengkapi dengan kerusi kanak-kanak?

Berbeza dengan kenderaan persendirian, penggunaan kerusi kanak-kanak tidak diwajibkan. Di samping itu, kebanyakan bas masih mempunyai tali pinggang riba dan tidak boleh membenarkan pemasangan betul untuk kerusi kanak-kanak. Sebab itu, kami mencadangkan anda untuk bertanya pengusaha bas sistem tali pinggang keledar mana yang digunakan dan jika mereka menyediakan kerusi kanak-kanak atau anda perlu membawa sendiri. Sekiranaya anda tidak boleh membawanya, anak anda perlu mengunakan tali pinggang keledar yang disediakan. Jika anak anda terlalu kecil untuk menggunakan tali pinggang keledar, anak anda perlu dipangku untuk sepanjang perjalanan.

Adakah bas sewa disesuaikan untuk penumpang kerusi roda?

Hampir semua syarikat mempunyai kenderaan yang disesuaikan untuk penumpang berkerusi roda. Walaupun tidak semua mempunyai armada 100% yang disesuaikan, ia tidak seharusnya sukar dicari. Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan ini, jangan lupa untuk menambahkan soalan ini dalam pertanyaan atau bajet anda supaya mereka boleh menyemak sama ada bas ini sedia ada pada tarkih perjalanan anda.dilengkapi dengan perkhidmatan ini boleh ditempah anda semasa permintaan anggaran supaya mereka dapat memeriksa ketersediaan khusus untuk tarikh perjalanan anda.

Bolehkah saya membawa haiwan peliharaan saya menaiki bas sewa?

Pada masa ini haiwan perliharaan tidak dibenarkan di dalam bas.

Aplikasi CheckMyBus

Muat turun dengan percuma

App Store
CheckMyBus App
Tutup
GPDR CheckMyBus shield

We value your privacy!

To show you the best bus offers, we and our partners use technical, analytical, and marketing cookies to personalize the ads. We remember your anonymized details to provide a personalized experience.