Bas Sewa Malaysia

Sewa bas, bas persiaran, bas perantara atau bas mini dengan pemandu untuk lawatan berkumpulan.

swap
Cari penginapan dengan Booking.com
Tawaran terbaik Jimat sehingga 70%
Pilihan yang terbanyak Jutaan laluan di seluruh dunia
Mudah dan telus Bandingkan tawaran dengan 1 klik

Sewa bas dengan Pemandu: Bandingkan Tawaran dan Jimat!

Walaupun tidak kelihatan begitu, proses penyewaan bas boleh menjadi rumit. Terdapat banyak syarikat bas sewa untuk dipilih. Jadi membandingkan tawaran dan perkhidmatan semua pembekal memerlukan banyak masa dan penyelidikan.
CheckMyBus ingin mempermudahkan proses ini bagi menjimatkan masa anda dengan membandingkan semua perkhidmatan yang berbeza dalam satu tempat. Cari pengangkutan yang sesuai untuk tujuan lawatan, majlis perayaan atau untuk sebarang acara sama ada untuk tujuan korporat atau percutian.
Anda boleh memilih dari pelbagai kenderaan moden yang berkualiti tinggi, kakitangan profesional dengan perkhidmatan dan harga terbaik. Minta sebut harga online tanpa sebarang komitmen dengan cepat dan mudah.

Syarikat Perkhidmatan Bas Sewa dan Persiaran dengan Liputan Nasional di Malaysia

Bus Elite
 • Hingga 40 tempat duduk
 • Beroperasi di seluruh negara
 • Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)
Merry World Holidays
 • Sehingga 45 tempat duduk
 • Perkhidmatan pelancongan
 • Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)
Bus Best
 • 30 - 44 tempat duduk
 • Lawatan
 • Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)
Era Holidays
 • Sehingga 44 tempat duduk
 • Lawatan Pelancongan
 • Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)

Syarikat bas sewa di kawasan tertentu Malaysia

Selain syarikat pengendali besar dengan pelbagai lokasi di seluruh negara, terdapat banyak syarikat bas sewa yang menawarkan perkhidmatan mereka di kawasan yang tertentu sahaja. Dengan menyertakan syarikat yang terletak berhampiran tempat berlepas dalam carian anda, anda bukan sahaja dapat meningkatkan peluang anda untuk mencari perjalanan yang sesuai tetapi boleh membantu anda menjimatkan wang.
Eva Express
Sarawak
 • Sehingga 40 tempat duduk
 • Kadar harga minguan dan bulanan ditawarkan
 • Persiaran
Masenang Tours and Travel
Pulau Borneo
 • Sehingga 45 tempat duduk
 • Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)
 • lawatan percutian, pengembaraan, dan budaya
Causeway Link
Barat daya atau pantai barat semenanjung Malaysia
 • Penjejakan atas kapal
 • Singapura – Perkhidmatan rentas sempadan
 • Perkhidmatan ekspres

Bilakah berbaloi untuk menyewa bas?

Menyewa atau mencatar bas lebih berbaloi terutamanya untuk rombongan yang besar. Sesiapa yang mengurus lawatan berkumpulan biasanya akan mengajukan soalan berikut: Untuk berapa ramai orang akan berbaloi untuk menyewa sebuah bas? Kami menganggap dari kira-kira 30 orang adalah wajar untuk mempertimbangkan perkhidmatan bas sewa. Angka ini adalah cuma satu panduan dan tidak boleh digeneralisasikan. Dalam beberapa situasi lain, melakukan perjalanan dengan bas mini, van atau MPV yang disewa khas adalah lebih sesuai untuk kumpulan yang lebih kecil. Walau bagaimanapun, lebih bagus untuk membandingan pilihan anda!
Menyewa sebuah bas dengan pemandu bukan sahaja membawa penjimatan duit kepada anda tetapi juga boleh memberi fleksibiliti. Anda boleh menentukan tempat mengambil penumpang dan tidak perlu terikat pada jadual waktu yang tetap. Jadi perubahan spontan dalam jadual perjalanan tidak menjadi masalah lagi. Contohnya, jika anda ingin membuat lawatan bandar di tempat destinasi anda, anda hanya perlu memberitahu pemandu anda.

Untuk apa perkhidmatan bas sewa sesuai?

Majlis Perayaan

Majlis Perayaan
Sewa bas untuk majlis perkahwinan,lawatan, acara dan banyak lagi


Lawatan rombongan

Lawatan rombongan
Sewa bas untuk lawatan bandar atau untuk lawatan satu hingga dua hari


Acara Sukan

Acara Sukan
Sewa bas untuk acara sukan dan acara kelab


Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)

Pertukaran Lapangan Terbang (Airport Transfer)
Sewa bas persiaran, bas perantara atau bas mini dari atau ke lapangan terbang


Lawatan Sekolah

Lawatan Sekolah
Sewa bas untuk lawatan sekolah, tadika atau lawatan sambil belajar yang lain dan lain


Lawatan Syarikat

Lawatan Syarikat
Sewa bas untuk lawatan ke pameran, persidangan atau untuk acara syarikat lain


Soalan Lazim(FAQ)

Bagaimana saya boleh menyewa bas?

Di CheckMyBus, anda akan mendapat gambaran keseluruhan syarikat bas yang sedia ada. Bandingkan harga dan kemudahan setiap syarikat bas dan minta sebut harga anda. Cuma klik pada Sebut Harga dan anda akan diarahkan terus ke borang pertanyaan pengusaha, di mana anda hanya perlu memasuki tarikh perjalanan. Anda juga boleh menghantar pertanyaan anda kepada beberapa syarikat untuk mendapatkan gambaran keseluruhan mengenai syarikat bas sewa yang terbaik untuk keperluan anda. Akhirnya, hanya ada satu perkara yang perlu dilakukan: tempah perjalanan rombongan anda terus dengan syarikat bas pilihan anda.

Berapa awal saya diperlukan untuk membuat tempahan?

Walaupun beberapa bilangan syarikat bas boleh mengambil penempahan dalam jangka masa yang singkat semakin meningkat, namun kami amat mencadangkan anda merancang dan membuat tempahan seawal mungkin untuk mendapat pilihan tawaran yang besar. Dengan tempahan yang awal anda boleh mendapat harga yang lebih rendah dan anda boleh juga mengelak musim puncak.

Bolehkah saya menyewa bas tanpa pemandu?

Walaupun anda boleh menyewa bas tanpa pemandu dari beberapa pengusaha, ini secara amnya tidak digalakkan. Ia boleh bergantung pada beberapa faktor seperti berkaitan dengan insuran atau undang-undang. Oleh itu kami mengesyorkan untuk selalu menyewa sebuah bas dengan pemandu dan menikmati perjalanan anda!

Adakah semua bas sewa mempunyai tali pinggang keledar di setiap tempat duduk?

Kebanyakan kenderaan mempunyai tali pinggang keledar di setiap tempat duduk dan penggunaannya adalah wajib tidak kira jangka masa sesuatu perjalanan. Tali pinggang keledar juga perlu digunakan di dalam bas mini van atau MPV. Tidak memakai tali pinggang keledar boleh mengakibatan anda akan disaman. Pemandu bas anda harus mengingatkan anda untuk memakai tali pinggang keledar sebelum memulakan perjalanan.

Adakah bas sewa dilengkapi dengan kerusi kanak-kanak?

Berbeza dengan kenderaan persendirian, penggunaan kerusi kanak-kanak tidak diwajibkan. Di samping itu, kebanyakan bas masih mempunyai tali pinggang riba dan tidak boleh membenarkan pemasangan betul untuk kerusi kanak-kanak. Sebab itu, kami mencadangkan anda untuk bertanya pengusaha bas sistem tali pinggang keledar mana yang digunakan dan jika mereka menyediakan kerusi kanak-kanak atau anda perlu membawa sendiri. Sekiranaya anda tidak boleh membawanya, anak anda perlu mengunakan tali pinggang keledar yang disediakan. Jika anak anda terlalu kecil untuk menggunakan tali pinggang keledar, anak anda perlu dipangku untuk sepanjang perjalanan.

Adakah bas sewa disesuaikan untuk penumpang kerusi roda?

Hampir semua syarikat mempunyai kenderaan yang disesuaikan untuk penumpang berkerusi roda. Walaupun tidak semua mempunyai armada 100% yang disesuaikan, ia tidak seharusnya sukar dicari. Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan ini, jangan lupa untuk menambahkan soalan ini dalam pertanyaan atau bajet anda supaya mereka boleh menyemak sama ada bas ini sedia ada pada tarkih perjalanan anda.dilengkapi dengan perkhidmatan ini boleh ditempah anda semasa permintaan anggaran supaya mereka dapat memeriksa ketersediaan khusus untuk tarikh perjalanan anda.

Bolehkah saya membawa haiwan peliharaan saya menaiki bas sewa?

Pada masa ini haiwan perliharaan tidak dibenarkan di dalam bas.
Trusted shop
Aplikasi CheckMyBus
Muat turun dengan percuma
Pergi ke stor
GPDR CheckMyBus shield

We value your privacy!

To show you the best bus deals, we collect some information about how you use CheckMyBus. We remember your anonymized details to improve our service and provide you a personalized experience.